fbpx

Tai mūsų pirmas tinklaraščio įrašas ir mes šiek tiek jaudinamės, bet norime pradėti būtent nuo šios temos. Kaip panaudoti išdegintų žvakių stiklinius indelius antrą kartą? Mums tai svarbu, nes kaip gamintojai dažnai sulaukiame klausimų, o kur dėti likusius indelius? Žinoma, ir patys mėgaujamės žvakėmis, todėl  ieškojome būdų antriniam naudojimui ir norime pasidalinti tais, kuriuos  radome ir išbandėme. 

Gali atrodyti, kad bandymas panaudoti antrą kartą pareikalaus per daug pastangų, papildomų investicijų arba sukurtas daiktas bus neestetiškas, nedžiugins jūsų.  Todėl tiesiog  numojama ranka ir jis išmetamas. Nutarėme rasti ir pabandyti būdų antrą, trečią ir daugiau kartų panaudoti stiklinius indus, likusius išdegus žvakei.  Tad jei ir Jūs bandysite panaudoti žakės indelį antrą kartą, pirmiausia, pasirupinkite, kad indėlis būtų švarus. Kruopščiai pašalinkite sojų vaško likučius nuo indėlio sienelių.

Pirmas žingsnis  – teisingas žvakės deginimas. Indelį valyti bus žymiai lengviau jei teisingai deginsite žvakę. Tai nesudėtinga, tiesiog pirmą kartą uždegtą žvakę deginkite netrumpiau 3 valandų, arba tol kol visas paviršius tolygiai pasidengs skystu vašku. Sekantį kartą uždegus žvakę vaškas tirps gražiai žemyn ir žvakėje neliks išdegusios duobutės viduryje, o sienelės nebus aplipusios storu vaško sluoksniu. Taip žvakė degs gražiau ir taupiau.

Antras žingsnis  – vaško pašalinimas. Imkite metalinį puodelį ir įpilkite į jį vandens, tiek, kad įdėjus žvakės indėlį, ji apsemtų iki pusės. Puodelį užkaiskite ant neaukštos temperatūros šilumos šaltinio.  Praėjus 5-10 minučių vaško likučiai viduje turėtų suskystėti ir lengvai pasišalinti. Tik nepilkite skysto vaško į kriauklę! Jis turėtų būti pašalinamas į šiukšliadėžę. Kol indėlis dar šiltas išvalykite jį popieriniu rankšluosčiu, ar medžiaginiu skudurėliu, pašalinkite dagtį iš indelio.  O tuomet indėlį kruopščiai išplaukite šiltu muiluotu vandeniu ir išskalaukite. Galite tai padaryti net kelis kartus, ir neišsigąskite, jei indėlis yra dažytas nuo jo gali atsiskirti dažai ir jis liks skaidrus.

SVARBU! Nenaudokite mikrobangų krosnelės, kad ištirpintumėte seną vašką žvakės stiklainyje. Žvakės dagtis prie dugno tvirtinamas metaliniu laikikliu, kuris gali sugadinti jūsų mikrobangų krosnelę ar sukelti ugnį.

O dabar dalinamės idėjomis kuo gali pavirsi žvakės indelis. Dalį jų išbandėme patys ir sėkmingai naudojame, o kitą dalį dar reikės išbandyti.

  1. DAR VIENA ŽVAKĖ. Kai kurie aromatinių žvakių gamintojai siulo nuolaidas už gražintą indelį, arba į jį pagamina žvakę. Visgi galite pabandyti pasigaminti žvakių indeliuose ir patys namuose. Tai gali tapti smagiu užsiėmimu kartu su vaikais. Viskas ko jums reiks tai atitinkamo sojų vaško kiekio ir dagties. Jų įsigyti nesudėtinga Lietuvoje, lengvai rasite video ir tekstų apie gamybos procesą.

    Namuose deginamų žvakių indelius dažnai panaudojame dar vienos žvakės gamybai, ir vėl mėgaujamės skaniais aromatais arba jas padovanojame draugams ir artimiesiams. Tai gali tapti puikia dovana.

  2. NAMŲ KVAPO DIFUZORIUS. Šis būdas yra nuostabus! Kas gali būti geriau nei mėgautis mėgstamu aromatu gražiame indelyje? Tai labia paprasta, galite tiesiog nusipirkti jau paruoštą mėgstamo namų kvapo papildymą, supilti į indelį, pasirūpinti lazdelėmis ir mėgautis.
  3. ELEGANTIŠKI VAZONĖLIAI SUKULENTAMS ARBA PRIESKONINĖMS ŽOLELĖMS
    Sukurkite sukulentų kampelį ir pasodinkite juos į  elegantiškus žvakės indelius. Dauguma žvakių indelių yra puikaus dydžio nedideliems sukulentams auginti. Svarbu įvertinti indo ir sukulento šaknyno dydį. Jei indas bus per didelis rizikuojate supūdyti augalą nuo drėgmės pertekliaus, o jei bus per mažas – augalas perdžius.
    Jei indeliai dažyto, tamsinto stiklo ar keramikiniai galite drasiai auginti sukulentus žemėje. Jei žvakės indelis skaidrus pabandykite sukulentus auginti vandenyje. Sodinant augalą į stiklinį  žvakės indą, svarbu tinkamai paruošti žemę. Įpilkite į dugną storą smėlio sluoksnį ar įdėkite samanų sluoksnį, tuomet ant šio sluoksnio pilkite gruntą ir į jį sodinkite sukulentą. Na o tada mėgaukitės savo sukurta kompozicija, nes ja galite dekoruoti stalą, ar naudoti kaip akcentą bet kuriame kambaryje.

  4. VAZA GĖLIŲ PUOKŠTEI. Kartais juk reikia nedidelės vazelės. Į žvakių indelius lengvai sukomponuosite trumpakotes gėles. Tačiau galite indelius panaudoti ir kaip puokštės kompozicijos pagrindą.  Įsigykite floristinės putos,  suteikite jai indelio formą, sudrėkinkite ir komponuokite gėlių kompoziciją pagal savo fantaziją. Tokia puokšte ir namus papuošite, ir einant į svečius pradžiuginsite artimuosius.
  5. ELEGANTIŠKAS VONIOS AKSESUARAS. Pažvelkite kūrybingai į savo vonios reikmenų laikymą. Turimi atliekami žvakių indeliai gali puikiai pasitarnauti smulkių daiktų laikymui. Į mažesnius indelius sudėkite vatos tamponėlius, krapštukus, kempinėles, o į didesnius  – įvairius kosmetinius pieštukus, tušus, lupų dažys ir kt.
  6. PIEŠTUKINĖ. Greičiausiai savo darbo vietoje namuose ar ofise turite mėgstamiausius rašiklius, pieštukus ir kitas kanceliarines smulkmenas. Laikykite jas originalioje pieštukinėje – žvakės indelyje. Taip priemonės neišsimėtys o darbo vietai suteiksite tvarkos ir elegancijos įspūdį.
  7. VIRTUVĖS RAKANDŲ INDAS. Šiam antriniam panaudojimui prireiks didesnio žvakės indo. Tad jei toks yra po ranka, o jūsų virtuvėje įrankių daugiau nei dvi mentelės, bet stalčiuje sunkiai randate tai ko reikia, kodėl gi jų visų nesudėjus į gražų indą? Laikykite jį visuomet pasiekiamą po ranką, tuomet ne tik sukontroliuosite nereikalingų įrankių atsiradimą, bet ir papuošite virtuvę.
  1. PAPUOŠALŲ DĖŽUTĖ. Savo mėgstamiausius, dažniausiai naudojamus papuošalus, kurie nugula tiesiog ant stalelio, laikykite indelyje. Papuošalai nepasimes, tikėtina mažiau susibraižys ir tvarkos ant stalelio kur kas daugiau bus.
  1. DOVANŲ DĖŽUTĖ. Dovanų pakavimas kartais pareikalauja nemažai pastangų ir kūrybiškumo. Daugelis tiesiog pasiduoda ir nuperka dar vieną paruoštą maišelį ar dėžutę iš prekybos centro.
    Jei dovanojate nedidelę dovaną, papuošalus, galbūt savo gamybos skanėstus, arbatą ar panašiai, juos galite supakuoti į žvakės indelius.
  1. TAUPYKLĖ. Lengva, užklijuokite ant indelio lipduką su užrašu kam taupote, pavyzdžiui kelionei aplink pasaulį, ir startuokite.
  2. MAISTO SERVIRAVIMAS. Kiek čia galimybių! Daugelis žvakių indelių yra puikaus dydžio tinkančio rytinei kavai, vakaro kokteiliui, skaniausiems saldėsiams. Šiam variantui siūlytume naudoti stiklinius indelius, nes keramika, metalas, gali keisti spalvą ir dažyti. Na ir žinoma siekiant geriausios indelio priežiūros plaukite jį rankomis.

Žinoma ir kitų puikių būdų,  kiekvienas galime atrasti savų, pavyzdžiui vienas atlikusių indelių mums puikiai tarnauja kaip telefonų pakrovėjo laikymo vieta, visada žinome kur juos rasti 🙂

O kokius būdus sugalvojate ir naudojate jūs?