fbpx
Knygos ir kvepiančios žvakės

Nuotraukos su kavos puodeliu lovoje, kartais su kruasanu, dažnai su žvake kompozicijoje, socialiniuose tinkluose jau nieko nebestebina. Ikoniška.

Nebeužtenka tik skaityti knygas

Ikoniškais tapo ir skaitymo vaizdai: knyga su karšta kava, jaukiu pledu, deganti žvakė, mielas augintinis šalia. Idealūs fotografiniai vaizdai gimsta mažose kavinukėse, jaukiuose namų kampeliuose. Kaip atsitiko, kad mums nebe užtenka tik skaityti? Dalintis Instagame apie skaitomas knygas jau tapo įprasta, vis daugiau knygų apžvalgininkų, blogerių kuria nuotraukų ir video vaizdus keldami įspūdį apie jausmingumą, romantiką, kokybišką laiką sau. Labai dažnai visame tame yra žvakės.

Tiesą sakant, ši madinga tendencija džiugina. Jei skaitymas ir žvakės daro žmones laimingais, o jų aplinką jaukesne – tegyvuoja knygos ir kvepiančios žvakės. Kvepiančios žvakės ir knygos tobulas derinys mūsų visų kasdienybei ir dovanoms. Tą suprato ir knygynai. Užsukite į populiariausius knygynus prekybos centruose, rasite gausą kvepiančių žvakių, mielų smulkmenų ir kavos…

Žvakių kolekcija Dark

Kvepiančios žvakės ir skaitymas

Knygynai suprato savo klientus ir atrado, kad niekas taip gerai nedera kaip žvakės ir skaitymas.Tiesa, žvakės, kava ir knygos yra dar geriau. Kodėl šis derinys taip gerai veikia?

Žmonės knygų skaitymą, nuo pat jų atsiradimo, naudojo ne tik žinioms kaupti ir perduoti. Tai buvo būdas pabėgti iš “dabar” į kitus laikus ir pasaulius. Tai kelionė mintimis. Kvepiančios žvakės tai tobulai papildo. Kvapai veikia žmogaus emocijas, kuria asociacijas, todėl įtraukianti literatūrinė istorija ir paslaptingas kvapas yra daugiau nei nuostabu.

Pasaulio rinkoje gausu kvepiančių žvakių, kurių aromatai primena senų bibliotekų, knygos puslapių kvapus. Kvapai visai nejučiomis nukelia jus į seną knygyną su aukštomis lentynomis, sunkiu senų knygų kvapu, ir vaškuotomis girgždančiomis grindimis.

Nors dar yra žmonių, kurie mėgsta vaikščioti į bibliotekas, ten skaityti ir išsirinkti knygas, šiandieninis gyvenimo ritmas šiai tradicijai negailestingas. Pasaulinės pandemijos ribojimai, aktyvus gyvenimo ritmas, karjeros siekimas, informacijos gausa internete lemia, kad bibliotekose lankomės rečiau.
Tačiau tai kompensuoja knygų skaitymas namuose, o bibliotekos atmosferą galima sukurti kvapų pagalba. Ne veltui žvakių gamintojai pavadina aromatus literatūros tematika –  „Puikybė ir prietarai“, „Getsby“ ir panašiai.

Aromatuose dažnai vyrauja tabako kvapai su odos ir medienos mišiniu. Karaliauja natos nuo eukalipto iki išskirtinai sunkių medienos ir odos kompozicijų. Didžiausią pasisekimą turi unisex kvapai.

Kvapų ir literatūros sinergija veikia ir atpalaiduoja. Skaitydama Fiodoro Dostojevskio „Idiotas“ visiškai pasinėriau į tą laikotarpį, o šalia degė Kubos naktys, kupinos tabako ir sausos medienos natų. Kai užuodi tokį aromatą, vaizduotė tirštai nupiešia, ne tik knygos veikėjų gyvenimus, bet galvoje kuria jų aplinką su medinėmis grindimis namuose, arkliais traukiamais vežimais kelionėse.

Šis įspūdis buvo toks stiprus, kad gimė noras namuose sukaupti  literatūros klasikos knygų kolekciją. O kur dar meilė J.R.R. Tolkien kūrybai apie stebuklingus pasaulius. Žvakių kvapai padeda tarsi nusikelti į knygos pasakojimą. Manau, knygos ir kvepiančios žvakės derinys toks tobulas, kaip maistas ir geras vynas.

Unisex tipo kvapai mūsų kolekcijoje