fbpx

Tiek žiemos švenčių metu, tiek asmeninių švenčių, ar tiesiog gražių vakarienių metu norisi, kad šventinis stalas būtų jaukus ir estetiškas. Žvakės viena iš pagrindinių priemonių dekoruojant stalą. Norime pasidalinti keliatu naudingų patarimų kaip estetiškai, saugiai ir pagal etiketą reikėtų naudoti žvakes dekoruojant šventinį stalą ir puošiant jo aplinką.

Pirmiausia, rekomenduojame įsivertinti kiek žmonių dalyvaus vakarienėje. Nuo to priklauso ir dekoro stilius, ir jums reikalingų žvakių kiekis. Apsvarstykite ir kokioje aplinkoje bus serviruojamas stalas.

Kvepiančios žvakės stalo dekore
Šventinio stalo vizualinė idėja įgyvendinta kartu su JMG Šakočiai

KOKIAS ŽVAKES RINKTIS STALO DEKORUI

Jei norite nesukti galvos dėl varvančių žvakių, rekomenduojame rinktis žvakes pagamintas indeliuose.

Kadangi kalbame apie šventinio stalo dekorą, rekomeduojame neapsisunkinti savęs ir savo artimųjų abejotinos kokybės žvakėmis ir rinktis aiškios kilmės ir aukštos kokybės žvakes. Vienareikšmiškai patariame rinktis natūralaus bičių vaško ar augalinės kilmės sojų vaško žvakes. Bičių vaško žvakės  – natūralios, turi jaukų, švelnų, gal šiek tiek specifinį aromatą, tačiau tikrai netrikdys jūsų svečių. Sojų vaško žvakės yra bekvapės, nebent tai būtų specializuotos kvepiančios žvakės.

Jei jūs ar jūsų svečiai yra jautrūs kvapams, rinkitės bekvapes žvakes, arba labai lengvo ir švelnaus aromato kvepiančias žvakes. Tokiais atvejais mes rekomenduojame AKSOMINIS BIJŪNAS, CONTE DE FEE ar GAIVUSIS POMELO aromatines žvakes. Bekvapes ar labai švelnaus aromato žvakes rekomenduojame rinktis, kad kvapas neužgoštų patiekalų ir gėrimų aromatų, taip pat, kad bendri aromatai kambaryje nepasidarytų itin intensyvūs.

Jei norite nesukti galvos dėl varvančių žvakių, rekomenduojame rinktis žvakes pagamintas indeliuose. Taip jūsų staltiesės ar stalo paviršius liks saugus nuo galimo vaško išsiliejimo. Jei norite klasikinių ilgų žvakių, kad jos mažiau varvėtų prieš uždegant palaikykite jas 30- 40 min šaldytuve.

Pagal stalo etiketo žinovų rekomendacijas reikėtų atsižvelgti ir į žvakių aukštį. Pasirinkite tokio aukščio ir dydžio žvakes bei žvakides, kad jos padėtos ant stalo neužstotų priešais sėdinčio žmogaus. Tai pamatuoti galite ant stalo padėję sulenktą ranką (tarsi ją kelltumėte mokyklos klasėje, norėdami kalbėti). Jūsų delno viršus ir bus maksimalus stalo dekoro elementų aukštis.

Kvepiančios J&E Handmade Candles žvakės šventinio stalo dekore
Šventinio stalo vizualinė idėja įgyvendinta panaudojant J&E Handmade Candles kvepiančias žvakes.

ŽVAKIŲ KIEKIS DEKORE

Kiek žvakių rinktis priklauso nuo to ar jos bus tik jaukumo priemonė, ar beveik pagrindinis apšvietimo šaltinis. Jei pagal šventės užmanymą tai būtų vienas iš pagrindinių apšvietimo šaltinių – neapkraukite žvakėmis valgomojo stalo. Lai jos būna komponuojamos aplink šią erdvę. Išnaudokite šalia esančias komodas, židinio atbrailą, staliukus ir lentynas.

Vakarienės, kurioje dalyvaus iki 8 žmonių, stalo dekorui reikia ne daugiau nei 2-4 vidutinio dydžio žvakių (vidutinio dydžio žvakės  – tai žvakės kuriose vaško yra  maždaug nuo 120 – 170 g). Jų skaičių dar galite įsivertinti ir pagal stalo dydį. Kūčių stalui tradiciškai parenkamos 4 žvakės. Jei tai šeimos rato vakarienė, kurioje bus 2- 4 dalyviai, rekomenduojame ant stalo dėti 1-3 žvakes. Jei renkatės vieną žvakę kaip dekoro centro akcentą galite ją rinktis didesnę, kaip MAXI dydžio žvakės  J&E Handmade Candles asortimente ar net keletos dagčių.

Pabandykite komponuoti skirtingo dydžio žvakes. Kompozicija atrodys dinamiškesnė, nenuobodi. Tačiau neužmirškite, kad tokių vakarienių metu, stalo karalius yra maistas, tad dekoras neturi maišyti patiekti jį, ar valgyti. Geriau mažiau dekoro, tačiau lai svečiai jaučiasi laisvai prie stalo. Tad pirmiausia rekomenduojama sudėti valgymui reikalingus įrankius ir tik tuomet įsivertinti kiek vietos turite dekorui.

Oficialioms ir šventinėms vakarienėms rekomenduojama rinktis šviesios spalvos žvakes, baltos arba dramblio kaulo.

SAUGUMAS IR ELEGANCIJA

Vienas saugiausių variantų naudoti žvakes pagamintas induose. Taip mažėja tikimybė, kad vašku sutepsite stalą. Praktiška žvakių kompozicijoms naudoti padėklus. Labai svarbu saugūs atstumai tarp žvakių. Turėtų būti bent 7-10 cm tarpas.

Kad žvakės vakarienės metu degtų gražiai ir būtų jas lengva prižiūrėti turėkite tam skirtus įrankius, žirklutes dagtims trumpinti ir gesiklį. Gesiklio pagalba užgesinsite žvakes itin elegantiškai, o prižiūrėtos ir laiku pakirptos dagtys garantuos tolygesnį žvakės degimą.

Žvakės uždegamos prieš svečiams sėdant prie stalo, ir užgesinamos tik jiems pakilus nuo jo. Oficialioms ir šventinėms vakarienėms rekomenduojama rinktis šviesios spalvos žvakes, baltos arba dramblio kaulo. Prie teminių dekoro stilių galima taikyti jums patinkančias ir derančias žvakių spalvas.

Kvepianti žvakė stalo dekore
Šventinio stalo vizualinė idėja įgyvendinta panaudojant J&E Handmade Candles kvepiančias žvakes.

Išsirinkite kvepiančias žvakes savo svajonių stalo dekorui iš J&E Handmade Candles kolekcijos.


ANKSTESNI MŪSŲ TINKLARAŠČIO ĮRAŠAI